Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Το μάθημα της Αστρονομίας παύει να υπάρχει με το καινούργιο σύστημα για το Λύκειο.

Έτος: 2013 μ.Χ.
Χώρα: Ελλάδα.

Οι μαθητές, με το καινούργιο σύστημα θα διδάσκονται στις τρεις τάξεις του Λυκείου τα εξής μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Λογοτεχνία,  Άλγεβρα,  Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Θρησκευτικά,  Ιστορία, Ξένη Γλώσσα, (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά), Φυσική Αγωγή, Οικονομία, Πολιτικοί Θεσμοί & Αρχές Δικαίου, Κοινωνιολογία, Ερευνητική Εργασία (συνθετική εργασία ή project), Εφαρμογές Πληροφορικής, Τεχνολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων,  Έκφραση-Πολιτισμός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Φιλοσοφία, Λατινικά, Οικονομία & Διοίκηση , Αρχές Φυσικών Επιστημών και Στοιχεία Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Και όμως! Σε ένα σύνολο 25 μαθημάτων και 102 ωρών διδασκαλίας και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, δεν υπήρχε ούτε μια ώρα που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με Αστρονομία. Έτος: 400 π.Χ.
Χώρα: Ελλάδα.

Οι μαθητές διδάσκονται τα Μαθηματικά (Αριθμητική, Μουσική, Γεωμετρία, Αστρονομία). Γνωρίζουν για τον Ήλιο, τους αστέρες, τους πλανήτες, το Γαλαξία. Γνωρίζουν για τη σφαιρικότητα της Γης και τις ηλιακές εκλείψεις.

Σήμερα, στα σχολεία του εξωτερικού στα πλαίσια του μαθήματος της Αστρονομίας, οι μαθητές εκτοξεύουν τους δικούς τους πυραύλους και υλοποιούν προγράμματα σε συνεργασία με τη NASA και την ESA για πειράματα που πραγματοποιούνται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Δεν πειράζει, όμως. Δεν χρειάζονται αυτά για το σημερινό Ελληνόπουλο. Καλύτερα να μάθει τα Στοιχεία Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και ας νομίζει ότι τα αστέρια είναι  led καρφιτσωμένα στον ουρανό. Καλύτερα να μάθει την Έκφραση-Πολιτισμός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός (τι στο καλό είναι πάλι αυτό) και ας θεωρεί τους Μάγιας και το facecbook ως επιστημονικές αυθεντίες. Καλύτερα να κάνει Γερμανικά και ας νομίζει ότι η Ανδρομέδα είναι μπαρ στην παραλιακή.

Έτσι κι αλλιώς, ότι του χρειάζεται μπορεί να το βρει και στη σελίδα με τα ζώδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου