Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι μαθητές εξερευνούν τα μυστικά του Κρόνου μέσα από το διαγωνισμό του Cassini



Η διαστημική αποστολή Cassini Huygens της ESA έχει κάνει σημαντικές και εντυπωσιακές ανακαλύψεις από τότε που έφτασε στο σύστημα του Κρόνου πριν από 10 χρόνια. Οι επιστημονικοί στόχοι της αποστολής – ο πλανήτης, οι δορυφόροι του και οι δακτύλιοί του – αποτελούν την έμπνευση του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού “Cassini Scientist for a Day” που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για το ποιόν από τους τρεις επιστημονικούς στόχους της αποστολής θα πρότειναν να μελετηθεί και γιατί ενόσω το διαστημόπλοιο Cassini συνεχίζει την περιήγησή του γύρω από τον μεγαλειώδη πλανήτη.
Οι μαθητές καλούνται να υποβάλουν μια έκθεση 500 λέξεων στην οποία θα διατυπώνουν την άποψή τους και θα επιχειρηματολογούν για το ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος της αποστολής και γιατί. Η έκθεση θα υποβληθεί στην ελληνική ομάδα που συνεργάζεται με την αποστολή Cassini. Οι καλύτερες εργασίες κάθε χώρας θα βραβευτούν από την ESA και θα δημοσιευτούν στο website της. Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Όποιος μαθητής του Ζαννείου θέλει να δηλώσει συμμετοχή, να επικοινωνήσει με τον κ. Τσαντίλα.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε,
    πότε ακριβώς λήγει η προθεσμία;Πως θα μπορούσα να το στείλω;
    Συγχαρητήρια για το Industrial!
    Χ.Τσαγκάρης( chriss20x@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρήστο. Ευχαριστούμε για τα συγχαρητήρια.
    Φαίνεται ότι βιάστηκα λίγο με το Cassini! :-)
    Η ανακοίνωση της ESA αφορά τους νικητές της προηγούμενης χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση εγώ ρώτησα στο Πανεπιστήμιο (που διοργανώνει το ελληνικό σκέλος) πότε πρόκειται να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός και μόλις μάθω θα σε ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή